Goede doel

Onze samenwerking met het goede doel: RUDOLF’S DROOM

We zijn heel trots dat we mogen samenwerken met een mooi goed doel als Rudolf’s Droom. 
Het is een goed doel dat met hart en ziel probeert om mensen rondom ons die het iets minder hebben, verder te helpen. 
Initieel werd dit goed doel opgericht om gezinnen die het moeilijker hebben, ook een fijne en warme kerst te bezorgen.
Gezien het succes blijft Rudolf ook door het jaar aan het werk.
Graag stellen we ze even aan jullie voor:

Rudolf’s Droom – hoe het begon

Rudolf’s Droom wou heel graag wat kerstmagie schenken door bij een twintigtal families die het wat moeilijker hebben versierde kerstbomen te gaan plaatsen. Afhankelijk van de samenstelling van het gezin werd de boom gepersonaliseerd en werden er ook wat kleine pakjes in verwerkt.

Het project kwam in augustus tot leven en dankzij een groot aantal mensen en bedrijven, beschikken we reeds over een heel groot gedeelte van het nodige materiaal.

Kerst staat voor liefde en vriendschap.
Toch zijn er elk jaar mensen die zich deze magische periode niet kunnen permitteren. Hoe frustrerend moet het niet zijn om als ouders tegen je kinderen te moeten zeggen dat er geen kerstboom kan komen omdat daar geen budget voor is. Of dat er geen pakjes zijn omdat daar ook geen geld voor is.
En dat terwijl anderen dit alles in overvloed hebben. Rudolf wil elk jaar heel graag een aantal gezinnen een onbezorgde Kerst bezorgen. Een leuke gepersonaliseerde kerstboom, gekleurde kleine pakjes en misschien nog wat lekkere snoepjes of chocolade.

Hopelijk kunnen we zo wat kerstmagie delen en die periode voor anderen ook zo mooi mogelijk maken!

Hoe komt Rudolf in contact met gezinnen?

Ruldof’s Droom werkt samen met het Huis van het Kind. Deze overkoepelt een 40-tal organisaties die rechtstreeks zorg dragen voor kansarme gezinnen. Wij krijgen dus gegevens van betrokken partners die elke dag rechtstreeks met deze families in contact staan.

De naam Rudolf’s Droom?

Rudolph is een rendier met een grote rode neus, die ‘s nachts licht blijkt te geven. Omdat hij niet op alle andere rendieren lijkt, wordt hij uitgelachen en uitgesloten.

Wanneer de Kerstman hem op een avond vraagt zijn rendieren te leiden, omdat ze door het mistige weer die nacht bijna niks kunnen zien en Rudolphs neus een perfecte lamp blijkt te zijn, wordt hij een vaste helper voor de Kerstman. Net als Rudolf wensen wij dit jaar ook helpers te zijn.

Komaan Rudolf! Loop, spring en dans en vooral : verspreid jouw kerstmagie!

Wie is Rudolf in het echt?

Deze actie is een privé initiatief opgestart door Véronique Van Lembergen.
Zij is afkomstig uit Bierbeek, is 48 jaar en werkt als Marketing en Communicatie Manager.

Het verhaal begint 15 jaar geleden, wanneer ze na de geboorte van haar dochter heel plots haar man door ziekte verliest. Alles kantelt en er volgen moeilijke tijden. Gelukkig kan ze rekenen op de hulp van haar vrienden en familie.
Maar wat als ze die niet had gehad? Een confronterende vraag die haar al een tijdje bezighoudt.

Ondertussen is ze 10 jaar gelukkig getrouwd en meer dan ooit vindt ze het hoognodig om anderen een magische Kerst te bezorgen.

Je kan haar volgen op haar facebookpagina www.facebook.com/rudolfsdream

 

 

 

 

Shopping Cart